workshops

TEKST- EN VERHAALWORKSHOPS


Braakbal helpt je met schrijven, verzinnen en werken aan je eigen verhaal.


De tekst- en verhaalworkshops zijn er 
voor kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen

via scholen, verenigingen, buurcentra, bibliotheken, culturele centra, creatieve hotspots …


Ideeëndouchevoor inspiratiezoekers

---------------------------------------------


Op sommige momenten vliegen de ideeën je om de oren, maar helaas is er dan net geen tijd om ermee aan de slag te gaan. En wanneer je gaat zitten om te schrijven, is de inspiratie helaas hopeloos verdwenen.


Tijdens ‘Ideeëndouche’ laat je je verrassen door je omgeving, door kunst, door andere verhalen ... en kijk je met een open blik naar de wereld waarin je vertoeft. Wat zie je, wie zie je, wat hoor je, wat ruik je en voel je … en welke verhalen ontstaan er in je hoofd bij het beleven van al die dingen om je heen? Zoek de verwondering op en wie weet sta je aan het begin van een prachtig verhaal.kernwoorden:

inspiratie, verwondering, verbeelding, associatie, zintuigen, op stap, brainstormen, ideeën, blik op de wereld, bewustzijn

Miniverhaalvoor doorbijters

------------------------------------------------


Een goed verhaal hoeft helemaal niet lang te duren. Wanneer je schrijft, bewandel je dikwijls tien verschillende paden op hetzelfde moment en komt er maar geen einde aan die eeuwigdurende rit. Voor je aan dat boek begint, oefen je beter in het schrijven van korte stukjes.


Durf korte metten te maken met je verhaal. Kies een personage, beslis wat er moet gebeuren en oefen de structuur van begin, midden en einde in het miniverhaal. Schrijf een verhaaltje dat zo kort is dat al je vrienden op Facebook het de moeite waard vinden om het te lezen tussen het scrollen door.kernwoorden:

miniverhaal, verhaalstructuur, schrijfoefening, verhalenberg, verhaalelementen, personages, spanningsboogRondje poëzievoor woordenknutselaars

------------------------------------------------


Wat is poëzie? Zijn dat doodsaaie teksten in muffe boeken? Nietszeggende woorden die toevallig naast elkaar zijn gezet? Blijf je er dan maar liever ver vandaan?


Kijk om je heen. Poëzie is dichter dan je denkt. Bekijk aandachtig dat boodschappenlijstje, lees die slogan op het winkelraam drie keer na elkaar, beluister de tekst van je favoriete zanger … en je baadt in poëzie in een handomdraai.


In ‘Rondje poëzie’ maak je kennis met uiteenlopende teksten en knutsel je zelf een flitsgedicht ineen (werkwijze en aanbod afhankelijk van leeftijd, eventueel rond bepaald thema).kernwoorden:

poëzie, gedichten, woordknutselen, gedichtendag, poëzieweek, Valentijn, jeugdboekenmaand, boekenweek


Ik schrijf je een brief omdat ...


voor zielenroerders

---------------------------------------------


Een geschreven brief gooi je niet zomaar weg met een klik op een prullenmand. Van presidenten tot kunstenaars, verliefden of soldaten aan het front, allemaal zetten ze ooit hun pen op papier om iemand iets te vertellen.


Op papier (of al schrijvend) komen gevoelens er gemakkelijker uit. Laat die wanhopige zucht naar liefde, opgekropte woede, brokken frustratie, levensbelangrijke vragen, tomeloze gelukzaligheid … maar klinken in een weelderige beeldspraak. En weet je wat? Je hoeft de brief zelfs niet op de post te doen. Hèhè, dat lucht op.kernwoorden:

brieven, emoties, briefstructuur, gevoelens verwoorden, beeldspraak, schrijfactie
INFO

> voor kinderen vanaf 10 jaar (vierde leerjaar), jongeren en volwassenen // 
> maximum 15 deelnemers per groep //
> duur: 2 uur of 3 uur //INFORMATIEFICHE (prijzen en voorwaarden):
download hier de informatiefiche


AANVRAAGFORMULIER:

download hier het aanvraagformulier


Vragen?

info@braakbal.be

0485 203 110


info@braakbal.be

+32 485 203 110


BRAAKBAL TEKST EN VERHAAL